De nieuwste tuinmeubel trends van 2021 zijn bekend! En omdat juist in deze gekke tijden jouw buitenruimte waarschijnlijk nog belangrijker is geworden en nog meer als een verlengstuk van de woonkamer gaat gelden, mag hij met zorg ingericht worden. Het nieuwe tuinmeubel seizoen staat dan ook in het teken van het creëeren van een gezellige en sfeervolle tuinkamer. Benieuwd naar de nieuwste tuinmeubel trends? Lees hier alles over de materialen, kleuren en modellen die we aankomend seizoen veel terug gaan zien.

De tuinmeubel trends van 2021

Door het huidige Corona-klimaat zijn de tuinmeubel trends van 2021 gericht op de mogelijkheden van (verantwoord) samen specifieke momenten kunnen vast leggen – met een vleugje nostalgie. Met warme, aardse tinten en natuurlijke en duurzame materialen vertegenwoordigen de nieuwe tuinmeubel trends de magie van het buitenleven en het creëeren van een uniek en sereen gevoel dat hoort bij het doorbrengen van tijd in de natuur. Met de nieuwste tuinmeubels van aankomend seizoen kun je een rustige en sfeervolle ruimte creëeren waarin we hopelijk in het gezelschap van onze dierbaren kunnen genieten van de mooiste momenten, maar ook van de alledaagse activiteiten. Want aankomend tuinseizoen wordt nog meer hét seizoen van (samen) buitenleven.

ecadd80f moodboard tuinmeubeltrends
ecadd80f moodboard tuinmeubeltrends

5b77f1d4 moodboard tuinmeubeltrends 1
5b77f1d4 moodboard tuinmeubeltrends 1

39e65910 moodboard tuinmeubeltrends 2
39e65910 moodboard tuinmeubeltrends 2

91cc2d25 moodboard tuinmeubeltrends human touch
91cc2d25 moodboard tuinmeubeltrends human touch

daec76d8 moodboard tuinmeubeltrends gestoffeerd
daec76d8 moodboard tuinmeubeltrends gestoffeerd

Trend 1: Duurzaam & verantwoord als vertrekpunt

Leun achterover en geniet van de rust en stilte van het buitenleven in duurzame & maatschappelijk-verantwoorde tuinmeubels. De trend van duurzame tuinmeubelen zullen dit jaar namelijk nog populairder zijn dan ooit tevoren. Nog meer dan voorheen wordt er aandacht besteed aan het gebruik van duurzame materialen (denk aan FSC-hout of 100% gerecycled kunststof) voor het design, maar ook het productieproces wordt steeds meer onder de loop genomen. Sommige grote interieurmerken, zoals Ferm Living, lanceren dit jaar zelfs een volledig sustainable tuincollectie.

Trend 2: Aards kleurenpallet

In het kader van duurzaamheid en een ‘natuurlijke tuin’ zien we komend jaar dat tuintextiel en tuinmeubels veelal bestaat uit aardse, rustige kleuren zoals taupe, beige en zandkleurig. Het weelderige en kleurrijke van de tuin staat hierdoor mooi in contrast met het rustige kleurenpallet van de tuininrichting. Deze aardse en natuurlijke tinten vertegenwoordigen het genot van het buitenleven en creëeren een serenen gevoel dat hoort bij het doorbrengen van tijd in de natuur. Hoewel we misschien niet anders kunnen wegens de omstandigheden, omarmt deze tuinmeubeltrend dat we tot rust komen te midden van een stukje natuur aan onze woning.

Trend 3: Praktische zitmogelijkheden

Het huidige Corona klimaat heeft ervoor gezorgd dat we meer dan ooit samen willen zijn. Met vrienden, familie of buren. Mocht dat eenmaal weer mogen, dan moet dit natuurlijk wel op een veilige manier. Met handige, lichte en multifunctionele tuinmeubels heb je altijd extra plek voor visite. Aankomend seizoen zullen de nieuwe tuincollecties dan ook vol zitten met tuin bijzettafels en tuinkrukken. Dit soort tuinmeubels zijn eenvoudig te verplaatsen, multifunctioneel in gebruik en vaak ook nog stapelbaar of inklapbaar.

Trend 4: Human touch

Waar we voorgaande jaren nog vooral veel zwarte en donkergrijze tuinmeubels zagen met strakke lijnen, zien we nu een verplaatsing naar zachte kleuren en vormen. Deze kleuren en vormen komen voort uit de trend ‘human touch': door de coronacrisis hebben we behoefte aan zachtheid en veiligheid. Zachte en warme kleuren in combinatie met imperfecte en organische vormen zijn dé aspecten voor deze trend. De afgeronde en organische vormen in combinatie met een warm kleurenpallet geven namelijk een zachte uitstraling aan de buitenruimte waardoor iedereen zich op zijn gemak voelt. Kortom, we zeggen de donkergrijze loungeset vaarwel en verwelkomen tuinmeubilair met afgeronde vormen in aardetinten.

Trend 5: Gestoffeerde tuinmeubelen

Het comfort van de woonkamer binnen naar buiten halen? Dit jaar introduceert zich voorzichtig de tuinmeubeltrend van gestoffeerde tuinbanken en loungesets met kussens die veel weghebben van een bank voor binnen. Hierin plof je heerlijk en comfortabel neer en kun je urenlang vertoeven. Bovendien hoef je niet meer te slepen met losse tuinkussens, want deze loungebanken zijn in de meeste gevallen waterafstotend en weerbestendig. Ideaal toch?

Comments to: 5x dé tuinmeubel trends van 2021

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *