Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Met het juiste tuinonderhoud is jouw buitenruimte weer ready voor een stralend nieuw tuinseizoen

Tijd voor tuinonderhoud?

Geef jouw tuin, balkon of terras extra sfeer en gezelligheid!

Ruim assortiment voor tuinonderhoud

Een rijke en verzorgde tuin vraagt om tuinonderhoud. Juist als je veel tijd buiten doorbrengt is het belangrijk om jouw tuin netjes te onderhouden. Maar we weten allemaal dat als het gaat om tuinonderhoud er waanzinnig veel klussen te bedenken zijn. Denk aan gazon onderhoud, bodemonderhoud en het beschermen van jouw planten en bloemen tegen vorst. Met onze onderhoudskalender, tips en adviezen en het juiste gereedschap helpen wij jou op weg met de leukste, maar ook de vervelendste, tuinkusjes om jouw tuin te onderhouden.

7b0a305a fourseasons 1200x848 1

10x toppers om jouw tuin te onderhouden

Maak jouw buitenruimte klaar voor een nieuw tuinseizoen

Title
Talen Tools Stoffer en blik
Country

€ 3,99

Ferm Living Plant Box
Intratuin elektrische grasmaaier
1200 W


€ 69,99

Talen Tools X-bezem 40 cm x 160 cm blauw zwart
Talen Tools X-bezem 40 cm x 160 cm blauw zwart


€ 12,99

Gardena ErgoJet 3000
Gardena ErgoJet 3000


€ 84,99

Tips voor een groene en opgeruimde tuin

Haal het beste uit het nieuwe tuinseizoen met de laatste tips, trends en adviezen

faa9eee2 magazine thumbnail7 2


TUINKALENDER CHECKLIST: ALLE TUINKLUSSEN PER MAAND

ff206b5a magazine thumbnail8


TUINKALENDER NOVEMBER: ALLE TUINKLUSJES OP EEN RIJ

Description for this block. Use this space for describing your block. Any text will do.

Kan ik zelf mijn tuinonderhoud uitvoeren?

Tuinonderhoud: je ontkomt er niet aan als je het hele jaar door van een groene en levendige tuin wilt genieten. Deze tuinklussen kun je natuurlijk uit besteden, maar je kunt ook zelf de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan. Sterker nog: het onderhouden van de tuin is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de mentale gesteldheid. Naast dat je met tuinieren calorieën verbrandt, een sterker immuunsysteem ontwikkelt, spieren traint en uithoudingsvermogen opbouwt kan tuinonderhoud daarbovenop ontzettend rustgevend en bevredigend werken. De één voert de tuinklussen op intuïtie en ervaringen uit, de ander vindt het prettig om een onderhoudskalender als hulpmiddel te hebben. In deze tuinkalender vind je per maand precies welke tuinklussen – en op welke manier – je kunt aanpakken.

Welke tuinklussen vallen onder een tuin onderhouden?

Een tuin onderhouden, over welke tuinklussen hebben we het dan eigenlijk precies? Onder een tuin onderhouden kun je namelijk oneindig veel klusjes scharen. Om je een globaal overzicht te geven hebben wij een lijstje gemaakt van de meest voorkomende klussen die jezelf of een hovenier kunt (laten) uitvoeren.

– Boomverzorging
– Onderhoud beplanting
– Onderhoud bestrating
– Onderhoud borders
– Onderhoud gazon
– Onderhoud vijver
– Onkruid- en insectenbestrijding
– Tuinafval verwijderen en verwerken

Wat zijn de gemiddelde tuinonderhoud prijzen?

De gemiddelde tuinonderhoud prijzen zijn meestal afhankelijk van de uurprijs of abonnementskosten van de hovenier of vakman die je inhuurt. Tuinonderhoud kun je namelijk uitbesteden door een hovenier per uur te betalen of door een periodiek onderhoudsabonnement af te sluiten. In beide gevallen is het vaak handig om vooraf een offerte op te laten stellen die geheel op jouw tuin is afgestemd. Op die manier ben je meer op de hoogte wat je kunt verwachten en wat de gemiddelde kosten van het tuinonderhoud zullen zijn. Vervolgens kun je samen besluiten of je kiest voor een uurtarief of een onderhoudsabonnement.

Eenmalig tuinonderhoud
Heb je een specifieke tuinklus die je wilt laten uitvoeren of heb je bijvoorbeeld eenmalig weinig tijd voor tuinonderhoud? Dan is het meestal het voordeligst om een prijs voor de tuinklus of een uurtarief van de hovenier af te spreken. Als je een hovenier of vakman eenmalig per uur wilt betalen, dan betaal je over het algemeen tussen de €35,- en €55,- per uur. Dit tarief is vaak inclusief BTW, maar bijkomende kosten zoals voorrijkosten en het afvoeren van tuinafval zijn bij dit uurtarief vaak niet inbegrepen. Soms werken hoveniers ook met zogenaamde dagdeelprijzen: in dat geval kun je een dagdeel prijs van €200,- verwachten.

Periodiek tuinonderhoud
Heb je zelf geen groene vingers en wil je wel kunnen genieten van een goed onderhouden tuin, dan zul je waarschijnlijk een hovenier een aantal per jaar moeten laten komen voor tuinonderhoud. Mocht je vaker een beroep willen doen op een hovenier dan is een onderhoudsabonnement de meest voordelige keuze. In het onderhoudscontract spreek je af hoe vaak de hovenier tuinonderhoud bij jou uitvoert, welke tuinklussen uitgevoerd worden en tegen welke kosten dit gedaan wordt. De prijs van een tuinonderhoudabonnement is natuurlijk sterf afhankelijk van het type tuinwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, maar ook van de grootte, inrichting en type beplanting van jouw tuin.