Tuinplanten

Tuinplanten

Maak van je tuin een groene oase met mooie tuinplanten. Tuinplanten geven jouw buitenruimte een natuurlijke uitstraling én voorzien in extra zuurstof.

Levendige tuinplanten

Breng jouw buitenruimte tot leven met deze mooie groene toppers

Ruim assortiment tuinplanten

Zonder tuinplanten is een buitenruimte niet compleet. Maar welke tuinplant is geschikt voor jouw tuin? En van welke plant gaat jouw tuinier-hart harder kloppen? Van vaste planten als bouwsteen voor jouw buitenruimte tot bomen voor privacy en schaduw: voorzie jouw buitenruimte van een touch of groene schoonheid.

7b0a305a fourseasons 1200x848 1

Top 10 populaire planten voor buiten

Kleurenpracht in de tuin met deze groene toppers

Title

Gomboom (Eucalyptus gunni ‘Azura') D 17 H 25 cm
€ 14,99

Ferm Living Plant Box

Olijfboom (Olea) D 18 H cm

€ 14,99

0962e917 tuinplanten3 product highlight

Blauwgras XL (Festuca glauca ´Intense Blue´) D 23 H 45 cm
€ 14,99

0a8a6690 tuinplanten4 product highlight

Pluimhortensia (Hydrangea paniculata ‘Limelight') D 23 H 60 cm
€ 14,99

Inspiratie voor groene doeners

Dompel je onder in de wereld van tuinplanten met de laatste trends, tips en ideeën

7 X PLANTEN DIE GOED TEGEN ZON & DROOGTE KUNNEN

TOP 10 POTPLANTEN VOOR BUITEN

BALKON PLANTEN GESCHIKT VOOR BALKON

Description for this block. Use this space for describing your block. Any text will do.Buitenplanten: de groene basis voor iedere buitenruimte


Buitenplanten zijn de sfeermakers van jouw buitenruimte: ze brengen letterlijk jouw tuin of balkon tot leven. De vraag is natuurlijk alleen voor wat voor soort beplanting moet je gaan? Vaak is er een hele waslijst waarmee je rekening moet of kunt houden. De ruimte die je in de tuin hebt, de bodem, de standplaats. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het type buitenplant. Ben je op zoek naar groene tuinafscheidingen (bijvoorbeeld een heg, een haag of klimplanten), planten voor de border, wil je vaste planten voor in mooie potten of heb jij juist jouw keuze laten vallen op een boom? De eerste stap is om te bedenken welke tuinstijl je zou willen creëren. Gaat jouw tuinier-hart bijvoorbeeld harder kloppen van een strakke en moderne, een knusse landelijke of juist een bohemian tuin? Iedere tuinstijl kenmerkt zich namelijk door een bepaalde manier van beplanting en buitenplanten. Door op zoek te gaan naar welk type buitenruimtes je mooi vindt, wordt je vaak automatisch geleid naar een bepaald soort buitenplanten. Laat je bijvoorbeeld inspireren door ons online magazine, gluur bij de buren, breng een bezoekje aan tuincentra of creëer moodboards op Pinterest.

Welke soorten tuin planten zijn er?

Voor iedere tuin is er wel een geschikte tuin plant te vinden. Alleen voor welk type plant moet je nou eigenlijk gaan? Je hebt dan misschien wel keuzes gemaakt over jouw type tuin, maar dan moet je nog nadenken over het type plant. Bomen, struiken, klimplanten, vaste planten… Welke soorten planten zijn er eigenlijk? En voor wat voor soort tuin plant moet je dan kiezen? Binnen de wereld van tuin planten kun je grof gezegd een onderscheid maken tussen:

Eenjarige tuinplanten: eenjarige planten, ook wel perkplanten genoemd, zorgen voor een prachtige en kleurrijke bloemenzee waar je in een oogopslag verliefd op wordt. De perkplanten zijn er natuurlijk in allerlei soorten, maten en kleuren en fleuren iedere buitenruimte op. Deze vrolijke bloeiers staan prachtig in hoge en grote plantenbakken of in een hangpot waar de bloemen over heen hangen.
Vaste tuinplanten: op vaste planten kun je rekenen. Dit zijn namelijk planten die ieder jaar weer terug komen. Nadat ze in de herfst bovengronds afsterven, komen ze in het voorjaar weer vrolijk terug om opnieuw uit te lopen. Op die manier bloeien ze jaar op jaar weer rijker en mooier.
Bomen en hagen: voor ieder seizoen is er wel een geschikte boom of haag te vinden. Zowel bomen als hagen zorgen voor hoogte en diepte in de tuin, maken de buitenruimte gezellig en beschut en zorgen ook voor een prettige schaduwplek.
Heesters: deze heerlijke struiken geven jouw tuin “body”. Vaak verliezen de heesters in de herfst hun blad, maar tijdens hun bloei zijn hun mooie houtachtige stelen een organisch kunstwerk om naar te kijken. Het is een groep planten met zeer uiteenlopende groei- en bloeiwijzen – waardoor de heesters eindeloos toepasbaar zijn in de tuin.
Bloembollen: voorjaarsbollen en zomerbollen geven jouw buitenruimte bijna het hele jaar door kleur, voelen zich overal thuis en zijn eigenlijk wel tevreden met ieder plekje in de tuin of in een bak. Bloembollen zijn gemakkelijk tussen andere planten neer te zetten en gedragen zich vaak als vaste planten: ze komen ieder jaar betrouwbaar terug.
✓ Klimplanten: deze planten vinden klimmend hun weg naar boven en hebben daarvoor hun eigen techniek. Klimplanten zijn ideaal voor het bekleden van een kale schutting of muur en kun je perfect over een pergola of andere constructie heen laten groeien.

Welke tuinplanten moet ik bestellen?

Na wellicht het type plant te hebben gekozen wordt het bestellen van tuinplanten al iets gemakkelijker. Hoewel er dus verschillende soorten planten zijn, zijn niet iedere plant geschikt voor elke tuin. Daarom is het belangrijk om vast te stellen welke planten jij moet bestellen voor jouw tuin. Een goede plantenkeuze scheelt namelijk overbodig tuinwerk en een overvolle chaotische tuin. Voordat je dus tuinplanten gaat bestellen is het belangrijk om rekening te houden met onderstaande punten:

1) De hoeveelheid zon en schaduw van de standplaats
2) De kwaliteit en de zuurgraad van de bodem
3) De hoogte van de volwassen plant
4) De bloeiperiode van planten

Op de plantetiket of de gebruiksaanwijzigng staat deze informatie vaak aangegeven. Mocht je er niet uitkomen dan kun je altijd contact opnemen.