Er zijn ontelbaar veel trends in de mode -en interieurindustrie en dat kan soms best frustrerend zijn. Koop je het ene jaar nog een item wat heelmaal in is, dan kan je hier na een halfjaar al op uitgekeken zijn. Ondanks dat het leuk is om in te spelen op de trends, is het handiger om mee te gaan met tijdlozere items en kleuren zoals de kleur zwart.

Zwarte kraan: elegantie at it´s finest

Zwart wordt geassocieerd met elegantie. Een heel groot deel van de Nederlanders draagt vaak genoeg zwart en we kunnen hen dan ook niet anders dan gelijk geven. Zwart staat in kleding vaak voor een klassieke look, een statement en dit gevoel wordt ook in de woning opgewekt. Zwart zorgt voor een statement, maar het laat ook andere elementen tot hun recht komen. Zwarte kranen geven het interieur simpelweg een stylish karakter.

Te veel zwart

Zwart komt het best tot zijn recht wanneer het contrasteert met een andere kleur. Zwart is een dominante kleur die in vaak gevallen vaak de overhand neemt. Probeer dus niet te veel zwarte of anderszins dominante elementen in de ruimte te proppen. Te veel zwart kan zelfs een ietwat gespannen sfeer creëren.

Zet in op contrast

In de keuken doet een zwarte kraan het uitstekend in combinatie met een witte spoelbak (van keramiek tot aan kunststof), of met een spoelbak in dezelfde bijpassende kleur. Het ziet er ook geweldig uit met een marmeren tafelblad. Zwarte kranen geven een heel luxueuze en strakke twist aan je badkamer en keuken. Naast marmer is dit ook mooi met een houten wastafelonderkast. Vind je een zwarte kraan te zwart? Ga dan voor modellen die zwarte kleur met rvs- of chromen accenten combineren.

Focus op kwaliteit

Ondanks het feit dat kranen in de afgelopen jaren de focus meer leggen op het design, zijn ze nog steeds praktische voorwerpen. Laat je dus niet alleen overtuigen door de strakke lijnen en de prachtige kleur, maar kijk bij de keuze ook de kwaliteit van de kraan. Vraag je de onderstaande dingen af:

– Is het oppervlak beschermd tegen vuil en kalkaanslag?

– Hoe wordt de mechanische weerstand van het oppervlak (tegen krassen, slijtage…) aangepakt?

– Hoe moeilijk/makkelijk is het onderhoud van het oppervlak?

– Welke andere praktische functionaliteiten heeft de kraan? (bv. milieuvriendelijke werking, draaibare uitloop, uittrekbare sproeikop)

Waarom zijn zwarte kranen eigenlijk zo trendy?

1. Statement maker

2. Tijdloos – in tegenstelling tot wilde kleuren raak je het zwart niet zat

3. Sfeervol – creëert een aangename sfeer

4. Het zorgt voor een vleugje luxe

5. Praktisch – met een matte afwerking ben je van vervelende vingerafdrukken af

Geef je zwarte kranen een kans of blijf je bij chromen klassiekers?

Comments to: Zijn zwarte kranen een blijvertje of een trend?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *